60s Reloaded

tumblr_lke5rhhqHQ1qak83zo1_1280Moda anilor ’60 a luat cu asalt podiumurile acestui sezon. Se pare insa ca este un semn bun:energia si culorile intense ale acelor vremuri se simt in mai toate colectiile.

Anii ’60 in moda poti fi catalogati drept perioada cea mai receptiva schimbarilor sociale in desfasurare in acel moment. Evenimente precum razboiul din Vietnam, modalitatile mult mai facile de a calatori pe tot globul si, in consecinta, introducerea in noi culturi si popoare , proliferarea artei pop-art sau muzica celor de la Beatles au pregatit un teren  fertil si in moda.

Rapiditatea cu care se succedau evenimentele globale si-a pus amprenta si asupra modei astfel incat, prima parte a anilor ’60 nu seamana deloc cu sfarsitul acesteia.

Daca la inceput anilor ’60 hainele pastrau din formalitatea celor anteriori prin sacouri cuminti, fuste creion, culori temperate, finalul decadei aduce o explozie creativa proprie stilului hippie.

Renunta la volane, dantela, paiete sau oricare alt ornament romantic.

Anii ’60 insemna linii precise, taieturi simple, aproape arhitecturale.

Stilul minimalist se construieste pe aceste valori si este consolidat de culorile primare.

Fustele mini, tăieturile simple, geometrice, liniile precise au adus un aer nou şi tineresc hainelor. Tocmai de aceea, designerii revin obsesiv la această perioadă. Poate şi pentru că hainele inspirate din moda anilor ’60 sunt atât de uşor de purtat, pline de viaţă, jucăuşe şi, în acelaşi timp, atât de simple. Nimic încărcat, greoi, care să-ţi dea bătăi de cap. Totul e o joacă

Aşa că, dacă vrei să adopţi un astfel de stil ai nevoie de fuste scurte cu o croială în A, tăieturi cât mai simple, combinaţii de non-culori, una sau două culori primare combinate în aceeaşi ţinută. Nu uita de romburi, dungi şi alte forme geometrice, bijuterii din plastic şi tocurile medii.  Geanta-musette

sursa: http://www.mayra.rohttp://arq.rohttp://www.eva.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s